Home > BUPsy (NL) > Wettelijk kader > Wetgeving > Vervroegde inwerkingtreding van sommige bepalingen van de wet inzake de (...)

Vervroegde inwerkingtreding van sommige bepalingen van de wet inzake de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de gezondheidszorg

Gezien de klinisch psycholoog ondertussen een gezondheidszorgberoep is geworden, is hij of zij ook onderworpen aan de Wet inzake de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de gezondheidszorg . Die wet zou aanvankelijk in voege gaan op 1 juli 2020. Later kwam het bericht dat die datum was uitgesteld tot 1 juli 2021. Nu echter vernemen we dat sommige bepalingen van de wet dan toch weer vroeger in voege zouden treden, met name op 1 januari 2021. Zie bericht hierover :

https://news.belgium.be/nl/vervroegde-inwerkingtreding-van-sommige-bepalingen-van-de-wet-inzake-de-kwaliteitsvolle?fbclid=IwAR0tDFayRbuIXuIYFqIgA1wjHNhXr_D-tnml5XtdaldyY4POy6dNr3nTGf8

Een van de vereisten binnen die kwaliteitswet is het bijhouden van een elektronisch patiëntendossier, dat bovendien in bepaalde omstandigheden gedeeld moet kunnen worden. Wij verwijzen naar onze eerdere communicatie hierover, in het bijzonder naar het advies van de Hoge Raad voor Zelfstandigen en KMO :

http://uppsy-bupsy.be/Advies-Hoge-Raad-voor-Zelfstandigen-en-KMO.html


UPPsy (FR) BUPsy (NL)

UPPsy - Union Professionnelle des Psychologues / BUPsy - Beroeps Unie van Psychologen

© UPPsy 2017 | Admin

Réalisation : Parcours sprl

Uppy-Bupsy FacebookUppy-Bupsy TwitterUppy-Bupsy Linkedin