Bezorgde psychologen reageren op de brief van UPPCF aan minister Ducarme

De Psychologencommissie nam de petitie van de Bezorgde Psychologen op in een externe bijdrage van haar nieuwsbrief mei 2019.

De UPPCF, een Franstalige beroepsvereniging voor psychologen, die een tandem vormt met VVKP aan Vlaamse zijde, heeft dit aangegrepen om in een schrijven aan minister Ducarme ondermeer het functioneren en de neutraliteit van de psychologencommissie aan te klagen.

Aangezien UPPCF de petitie van de Bezorgde psychologen als argument voor het vermeende disfunctioneren van de psychologencommissie gebruikte en bovendien gewag maakte van “talrijke fouten” in de petitie, zagen de Bezorgde Psychologen zich genoodzaakt om hier formeel op te antwoorden. Hun antwoord vindt u hier in bijlage :

Vermits sommige netwerken aan een nieuwe oproep voor kandidaat-eerstelijnspsychologen beginnen, blijft de petitie relevant. Als u zich kan vinden in ons weerwerk, dan kan u de petitie nog tekenen via onderstaande link.

Petitie van de Bezorgde Psychologen

De Bezorgde Psychologen en Pedagogen

Stef Joos, Mileen Janssens, Philippe Grisar, Ilse Barbe, Wouter Mareels, Tania Schuddinck, Dario Zicari en Hilde Descamps

Connecteer

Nieuwsbrief

Inschrijven op de nieuwsbrief is enkel mogelijk voor actieve leden. Log eerst in.