kwaliteitswet

Hervorming Kwaliteitswet

Een persbericht van onze minister van volksgezondheid Frank Vandenbroucke bericht over de hervorming van de kwaliteitswet, met name inzake de Federale Toezichtscommissie. Deze commissie, gepland door zijn voorganger Maggie Deblock, moet de bevoegdheden overnemen van de Provinciale Geneeskundige Commissies.

Lees verder »

Vervroegde inwerkingtreding van sommige bepalingen van de wet inzake de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de gezondheidszorg

Gezien de klinisch psycholoog ondertussen een gezondheidszorgberoep is geworden, is hij of zij ook onderworpen aan de Wet inzake de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de gezondheidszorg . Die wet zou aanvankelijk in voege gaan op 1 juli 2020. Later kwam het bericht dat die datum was uitgesteld tot 1 juli 2021. Nu echter vernemen we dat sommige bepalingen van de wet dan toch weer vroeger in voege zouden treden, met name op 1 januari 2021.

Lees verder »

Kwaliteitswet uitgesteld naar 01 juli 2022

Normaal zou de Wet inzake de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de gezondheidszorg (kortweg de kwaliteitswet) op 1 juli 2021 in werking treden. Deze wet is van toepassing voor alle gezondheidszorgberoepen, dus ook voor de klinisch psychologen. Psychotherapeuten – niet WUG vallen hier strict gezien niet onder, maar onrechtstreeks zou deze wet via toepassing van het zorgvuldigheidsprincipe toch ook wel op hen van toepassing zijn.

Lees verder »

Connecteer

Nieuwsbrief

Inschrijven op de nieuwsbrief is enkel mogelijk voor actieve leden. Log eerst in.