deontologische code

Wordt verwacht : themadossier rond psychologische verslaggeving aan derden

Binnen onze beroepsvereniging UPPsy-BUPsy krijgen we regelmatig vragen van psychologen die gevraagd worden om verslagen te schrijven voor instanties die niet vallen onder het gedeeld beroepsgeheim. Vragen in dit verband passeren ook wel eens op het forum van klinisch psychologen en pedagogen in Vlaanderen.

Lees verder »

Wordt verwacht : themadossier rond psychologische verslaggeving aan derden Lees verder »

Polemiek rond de deontologische code

De publicatie van de deontologische code door de Psychologencommissie heeft binnen ons beroep een polemiek doen ontstaan. De tekst die in het Staatsblad verschenen is, verschilt van de tekst zoals die werd samengesteld door de werkgroep van deskundigen, belast met de uitwerking van de deontologische code. In deze werkgroep zaten leden van de BFP en APPPsy, die gespecialiseerd zijn in het domein van de deontologie.

Lees verder »

Polemiek rond de deontologische code Lees verder »

Code de déontologie du psychologue – Présentation

Depuis mai 2014, notre profession est soumise à un code de déontologie officiel. Celui-ci régit les différents aspects de notre profession : le secret professionnel, le respect de la dignité de la personne, la responsabilité et la compétence du psychologue, son honnêteté, ses rapports avec ses collègues et les autres professionnels.

Lees verder »

Code de déontologie du psychologue – Présentation Lees verder »

Open Brief aan de Psychologencommissie over de revisie van de deontologische code

UPPsy-BUPsy heeft in een gezamenlijke actie met andere verenigingen de Psychologencommissie geïnterpelleerd om zo snel mogelijk werk te maken van de revisie van de deontologische code van psychologen, die momenteel in strijd is met het strafrecht inzake het beroepsgeheim.

Lees verder »

Open Brief aan de Psychologencommissie over de revisie van de deontologische code Lees verder »

Connecteer

Nieuwsbrief

Inschrijven op de nieuwsbrief is enkel mogelijk voor actieve leden. Log eerst in.