Ex-minister De Block volgt nu toch de wet

Conclusies na het antwoord van ex-minister van Volksgezondheid Maggie De Block :

1) Het visum en de erkenning als klinisch psycholoog betekent geenszins dat psychologen zich niet meer moeten inschrijven bij de psychologencommissie. Dit blijft een verplichting.

2) De provinciale geneeskundige commissies zijn niet bevoegd voor deontologische kwesties. Daarvoor zijn wel de tuchtraden van de psychologencommissie bevoegd.

Ex-minister De Block antwoordt in de zomer 2020 op de parlementaire vraag waar UPPsy-BUPsy aan meewerkte. Haar antwoord op de parlementaire vraag ligt volledig in de lijn van de visie die wij als beroepsvereniging steeds hebben aangehouden, ondanks de berichten die UPPCF en VVKP eind 2019 naar hun leden stuurden. In link de parlementaire vraag en het laatste antwoord van de vroegere minister van Volksgezondheid.

https://www.dekamer.be/kvvcr/showpage.cfm?section=qrva&language=nl&cfm=qrvaXml.cfm?legislat=55&dossierID=55-Bxxx-1085-0901-2019202004728.xml

Lees hier ook de voorbereiding van UPPsy-BUPsy aan deze parlementaire vraag.

Lees hier het antwoord van de minister op een vraag van VVKP in 2019.

Lees hier het antwoord van de minister toen de psychologencommissie na juridisch advies eind 2019 stelde dat ze gekwalificeerd kon worden als een orde van psychologen.

Connecteer

Nieuwsbrief

Inschrijven op de nieuwsbrief is enkel mogelijk voor actieve leden. Log eerst in.